Tratamentul endodontic are ca obiectiv salvarea dintelui natural sau cel puțin a rădăcinii acestuia, folosind tehnici de tratare a canalelor dintelui. De cele mai multe ori, acest tratament presupune extirparea nervului, igienizarea și umplerea canalelor cu materiale biocompatibile, precum și reconstrucția coroanei dentare.
Salvarea dintelui natural sau a rădăcinii acestuia este deosebit de importantă pentru că previne migrarea dinților adiacenți în spațiul gol rămas și elimină necesitatea implantului dentar sau a altor lucrări protetice. Din acest motiv, tratamentul endodontic este mai economic și mai benefic pentru pacient, pe termen lung, decât extracția.
Tratamentul de canal se administrează sub anestezie locală și durează în medie 2 ore. În cazuri complexe, atunci când pulpa este inflamată sau infectată, tratamentul poate implica 2 sau mai multe ședințe. Medicul poate recomanda un analgezic în cazul în care apar dureri în termen de 24-48 de ore de la efectuarea tratamentului.
Prima etapă a tratamentului constă în curățarea canalului (scoaterea nervului) și eliminarea totală a infecției din canalul dintelui.
A doua etapă se concentrează pe umplerea canalului cu o pasta biocompatibilă (compusă din antibiotic, iodoform, endometazonă, oxid de zinc, eugenol) pentru a preveni răspândirea bacteriilor. În anumite cazuri, medicul dentist va trebui să insereze și un dispozitiv corono-radicular pentru stabilizarea lucrării protetice.
A treia etapă are în vedere plombarea dintelui (obturație) și, eventual, refacerea coroanei dentare, atunci când este cazul.
Toate planurile noastre de tratament sunt personalizate și realizate pe baza consultației prealabile. Sună în intervalul orelor de lucru pentru a planifica o consultație.
+40 358 405 272